Telefoonnummer

06

Email

info@happyheaps.nl

Rooster

PAUZE zie BLOG bericht

Yin yoga is een langzame ontspannen vorm van yoga. We nemen een houding aan, creëren stilte in onszelf en het enige wat we daarna doen is ontspannen van alle spieren. Makkelijker gezegd dan gedaan kan ik je vertellen… Maar onze bewustzijn verplaatsen van drukke gedachten naar de ademhaling helpt ons daarbij. 

De houdingen worden voor langere tijd aangehouden (tussen de 2-5 minuten) om zo je bindweefsel te hydrateren en te rekken, zo blijven je gewrichten soepel. Bindweefsel ondersteunt en beschermt onze organen. 

Naast fysieke voordelen zal je merken dat dit ook invloed geeft op je geest, die rustiger wordt en op je emotie omdat er een stroming plaatsvind in de energiebanen in je lichaam. Het werkt stress verlagend wat zo gewenst is in de drukke fastgoing maatschappij waarin we leven. Yin Yoga zorgt voor balans omdat de les in teken staat van loslaten en ontspannen. 

Mocht je een lichamelijke beperking hebben vanwege blessure, operatie, overbelasting zoeken we samen op de mat naar een alternatieve houding die past bij jou om zo toch de gebieden in jouw lichaam te strekken en ontspannen.